skip to Main Content
Menu
Zo Kies Je De Meest Functionele Hanglampen

Zo kies je de meest functionele hanglampen

  • Blog

Ben je op zoek naar de meest functionele hanglamp in je slaapkamer, je keuken of voor je woonkamer? Hanglampen zijn er in alle mogelijke modellen en uitvoeringen van klassiek en landelijk tot design en trendy hanglampen van zwart materiaal. De keuze van de juiste hanglamp hangt dus hoofdzakelijk af van wat je van hanglampen verwacht. Er is zo’n grote keuze aan hanglampen dat je er altijd wel een vindt die bij je interieur past. Ze geven je interieur extra karakter en uitstraling. Kiezen voor hanglampen is dus een goed idee, maar de juiste hanglamp kiezen is minder makkelijk dan het lijkt. Voor de juiste keuze moet je met enkele belangrijke factoren rekening houden.

De vormgeving van je hanglampen

Zorg er voor dat je hanglamp past bij de tafel die de lamp verlicht. Een slecht gekozen hanglamp kan ervoor zorgen dat die tafel niet volledig verlicht wordt. Anders wordt niet de hele tafel verlicht en dat is vaak niet erg handig. Bij een lange, smalle tafel hang je bij voorkeur meerdere kleine hanglampen met een ronde vorm. Ronde hanglampen kan je combineren uitstekend met een ronde of vierkante tafels. Heb je bijvoorbeeld een rechthoekig tafel staan in je woonkamer? Ga dan voor meerdere ronde lampen naast elkaar. Het materiaal is ook erg belangrijk. Een hanglamp van hout of meerdere hanglampen van glas geven een hele andere sfeer. 

Ook de hoogte van je hanglamp is belangrijk

Iets waar je zeker moet op letten bij je keuze van de juiste hanglamp is uiteraard de hoogte. Je moet de lamp hoog genoeg kunnen hangen, maar ook niet te hoog. De hanglamp moet namelijk voldoende helder licht weergeven. Hang je lampen bij voorkeur op ooghoogte. Hanglampen boven een kookeiland hang je logischerwijze niet op ooghoogte, maar juist boven je hoofd. Een hanglamp in je inkomhal hangt gemiddeld 230 centimeter hoog.

Makkelijk verlichten met hanglampen met open armatuur

Om een volledige kamer afdoend te verlichten kies je voor hanglampen met een zogenaamd open armatuur. Er is ook een verschil tussen hanglampen die alleen de kamer voldoende moeten verlichten of voor om een bepaalde sfeer op te roepen. Sfeerverlichting is bij voorkeur dimbaar. Met een dimfunctie kun je niet alleen kiezen voor fel of zacht licht, maar ook voor gezellig warm licht. Dimbare hanglampen zijn dus niet alleen functioneel. Ze creëren tegelijk ook de gewenste sfeer.

LampTwist – De #1 in moderne verlichting.

Meerdere soorten armaturen voor hanglampen

Hanglampen zijn er met meerdere soorten armaturen. De keuze van die armaturen is afhankelijk van de ruimte die je ermee wil verlichten. Is je hanglamp de enige verlichtingsbron een kamer en moet ze dus in staat zijn om de volledige kamer te verlichten? Kies dan zeker voor een open armatuur zodat het licht van de hanglamp tot in alle hoeken van de kamer kan schijnen. Dat is niet alleen functioneel maar tegelijk ook trendy. Zorg er bij je keuze van de juiste hanglamp zeker voor dat ze past bij het interieur van de kamer waarvoor je ze kocht. Zo zie je maar dat niet alleen de keuze van je hanglamp, maar ook van het bijpassende armatuur belangrijk is.

Back To Top
×Close search
Zoeken