skip to Main Content
Menu

Wat voor materiaal wordt er gebruikt bij dakisolatie

Een van de manieren die u kunt gebruiken om uw woning te isoleren is dakisolatie. Een eigenschap van warme lucht is dat deze lichter is dat koele lucht. Daarom zoekt warmte vooral via het dak een weg naar buiten, dit warmteverlies kan wel oplopen tot 30%. Door het plaatsen van dakisolatie kunt u dit voorkomen. Hoe plaatsen van dakisolatie kan op verschillende manieren gedaan worden met verschillende materialen. Gedurende deze blog zal er gekeken worden naar deze verschillende manieren.

Materiaal voor dakisolatie; Lcynene

Lcynene lijkt qua structuur erg op purschuim, daarnaast heeft het ook veelal dezelfde eigenschappen. Het verschil zit hem in de plaatsing van het materiaal. Waar bij purschuim schadelijke stoffen vrijkomen, is dat bij lcynene niet het geval.

Een ander belangrijk kenmerk van lcynene is dat het gaten en kieren helemaal dicht. Het dichten van alle gaten, kieren en spleten is een belangrijk aspect bij het isoleren van een woning. Lcynene is vooral geschikt voor woningen met houtconstructies. Zo heeft lcynene een ademende werking, zo wordt houtrot voorkomen. Naast dakisolatie wordt lcynene ook veel gebruikt bij vloerisolatie

Materiaal voor dakisolatie; Knauf Timber Frame

Knauf Timber frame is de naam voor het inblaaswol dat gebruikt wordt bij dakisolatie. Knauf Timber frame wordt voornamelijk gebruikt bij woningen met hellende wanden, plafonds en daken. Het materiaal ondergaat een speciale behandeling voordat het gebruikt wordt. Door deze verandering heeft het een hogere isolatiewaarde dan andere wol soorten.

Zoldervloerisolatie

Wanneer uw dak niet geschikt is voor Knauf Timber Frame of Lcynene, dan is zoldervloerisolatie misschien iets voor uw woning. Er zijn twee manieren die voornamelijk gebruikt worden voor zoldervloerisolatie. De eerste manier is het vullen van de ruimte tussen het plafond en de vloer van de zolder. De tweede manier is het plaatsen van isolatiemateriaal op de zoldervloer. Dit zijn dan isolatieplaten waarop dan weer de vloer geplaatst wordt. Dit zorgt wél voor een zoldervloer die een paar centimeter hoger komt te liggen.

Ook interessant: Dakwerken

Back To Top
×Close search
Zoeken