skip to Main Content
Menu
Wat Is Belangrijk Bij Het Aanleggen Van Een Nieuwe Leiding?

Wat is belangrijk bij het aanleggen van een nieuwe leiding?

  • Blog

Wil je een nieuwe leiding aanleggen? Dat is niet heel eenvoudig, want tegenwoordig zijn er zo veel soorten en maten leidingwerk. Daarom is het verstandig een vakman te laten adviseren en een leiding aanleggen te laten doen. Wil je het toch zelf doen dan is het volgende belangrijk bij het aanleggen van leidingen.

Leiding aanleggen voor centrale verwarming

Heb je een centrale verwarmingsketel in je woning? Dan heb je natuurlijk goed leidingwerk nodig. Het leidingwerk van je centrale verwarmingsketel is een van de belangrijkste dingen voor comfortabel wonen en werken.

Van de centrale verwarmingsketel lopen leidingen naar je keuken. In de keuken loopt vaak een leiding naar je kraan voor warm water. Ook in de badkamer heb je warm water nodig voor de douche, het bad en de kraan. Bovendien zijn je radiatoren of vloerverwarming nutteloos zonder dat er warm water van je centrale verwarmingsketel naar ze toe gaat (en in dit geval ook weer terugkomt).

Kortom, zonder warmwaterleidingen geen comfort. Daarom is het belangrijk dat je goed leidingwerk in je woning hebt. Daarnaast is het erg belangrijk dat de leidingen netjes in muren en vloeren worden weggewerkt.

Een koud waterleiding aanleggen

Behalve leidingen voor warm water zijn ook leidingen voor koud water even belangrijk. Van de hoofdleiding lopen koudwaterleidingen door je huis naar, bijvoorbeeld, de badkamer, de keuken, je toilet en de buitenkraan. Ook hier is het belangrijk dat het water op zijn bestemming aankomt en dat de leidingen netjes weggewerkt zijn. Traditioneel zijn dit meestal koperen leidingen, maar tegenwoordig wordt hiervoor ook vaak plastic gebruikt.

Het belang van een goed gasleiding aanleggen

Het leggen of verleggen van een gasleiding is geen klusje dat je zelf kunt doen. Het is verstandig om een loodgieter te laten komen, zo bespaar je een hoop moeite en weet je dat het vakkundig gedaan wordt. Het aanleggen van gasleidingen gebeurt vaak onder de grond (kruipruimte), in de dekvloer of in muren.

Back To Top
×Close search
Zoeken