skip to Main Content
Menu

Waarom gordijnen in huis zo belangrijk zijn

  • Blog

Iedereen heeft gordijnen in huis, maar waar dienen ze eigenlijk voor en waarom zijn er zoveel verschillende soorten? Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar je naar moet kijken en waar je uit moet kiezen. Lees hier waarom gordijnen zo belangrijk zijn.

Kiezen van gordijnen

Misschien heb je nieuwe gordijnen nodig of ben je gewoon toe aan anderen. Gordijnen kiezen is ontzettend lastig, want ga je voor inbetweens, voor rolgordijnen etc. Het is belamgrijk dat je kijkt wat je mooi vind, maar ook wat er bij de rest van je interieur past. Het moet namelijk allemaal wel een beetje bij elkaar passen. Ook is het belanrijk om te kijken hoeveel ramen je moet voorzien van gordijen en wat bij de ramen past. 

Licht doorlatend voor de sfeer

Gordijnen zijn niet altijd praktisch. Zo heb je speciale licht doorlatende gordijnen. Deze zijn gericht op de sfeer in je huis. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen om er een rolgordijn onder te doen voor als je wel privacy wil en geen last wil hebben van de zon. De licht doorlatende gordijnen die er over heen hangen dienen dan als extra sfeer. 

Verduisterend voor privacy

Natuurlijk heb je ook verduisterende gordijnen, wie hen wie graag verduistering wil tegen de zon, maar ook van privacy houdt. Deze gordijnen zijn dus praktisch, maar kunnen ook een mooie sfeer geven. Zo heb je ze in verschillende kleuren en patronen en kan je het zo leuk maken als je zelf wil. Dit kun je o.a. krijgen bij gordijnen Groningen

Raamdecoratie voor de sier

Verder heb je ook nog speciale raamdecoratie. Hierbij kun je denken aan melkfolie. Dit is folie dat je aan de onderkant van je raam kan plakken. Zo heb je privacy, maar laat je wel licht door. Dat folie kun je in meerdere printjes krijgen. Zo kun je er dus zelf een mooi decoratie van maken. Heb je bijvoorbeeld kleine raampjes, waar geen gordijnen of rolgordijnen voor passen, dan is dit de ideale oplossing. Zo heb je dus toch nog niet privacy en het ziet er nog leuk uit ook. 

Back To Top
×Close search
Zoeken