skip to Main Content
Menu

Voorkom uitglijden in huis

  • Blog

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iedereen maakt wel eens iets mee, gelukkig loopt het in de meeste gevallen goed af, maar soms kan het ook niet goed aflopen, of zelfs heel slecht. Uitglijden is een van de dingen die thuis kunnen gebeuren. Onder de douche bijvoorbeeld of met sokken van de traptreden, het gebeurt vaker dan je misschien denkt. Neem daarom de juiste voorzorgsmaatregelen. Veiligheid gaat immers boven alles. Je denkt misschien dat het jou niet overkomt, maar iedereen kan een keer uit balans raken en daarmee flink onderuit gaan. Als je dan net met je hoofd ergens tegenaan valt of verkeerd terecht komt kan het een zeer gevaarlijke situatie worden.

Hoe voorkom je uitglijden in huis?
– Loop nooit met sokken aan op de trap. Sokken zijn glad, traptreden zijn vaak ook glad, dit kan zorgen voor nare scenario’s. Je kunt naar ten val komen, zeker wanneer je van een van de bovenste treden helemaal naar beneden valt. Wil je toch graag met sokken aan in huis lopen, zorg dan voor antislip sokken.
– Zorg voor grip op de gladde badkamertegels. Er zijn antislip stickers hiervoor verkrijgbaar. Ook speciale gripmatjes kun je op de badkamervloer en/of onder de douche neerleggen.
– Zorg ervoor dat de vloer vrij is. Losslingerende papieren kunnen voor glijpartijen zorgen. Ook speelgoedauto’s en andere soorten speelgoed zijn soms gevaarlijker dan je denkt, wanneer het glad is of wieltjes heeft kun je er eenvoudig over uitglijden.
– Houd je op de trap altijd vast aan de leuning, die zit er immers niet voor niets.
– Zorg ervoor dat je meubels voorzien zijn van grip aan de onderkant zodat ze stabiel staan. Wanneer er iemand tegen je kast aanleunt of niet helemaal goed op een stoel gaat zitten is de kans minder groot dat je onderuit gaat.

Back To Top
×Close search
Zoeken