skip to Main Content
Menu

Voordelen van RVS scharnieren

  • Blog

Het gebruik van stalen scharnieren voor uw deuren is een vanzelfsprekendheid – er zijn aanzienlijke, langdurige voordelen aan het gebruik van roestvrij staal voor scharnieren, aangezien ze een aanzienlijk hogere weerstand hebben tegen roest (oxidatie) en corrosie in alle door de mens gemaakte en natuurlijke omgevingen. RVS scharnieren zien er ook strak en glanzend uit en biedt tegelijkertijd een enorme sterkte. Staal heeft een revolutie teweeggebracht in bijna elk type industrie, van transport, medicijnen, de voedingsindustrie tot de bouw. In dit artikel geven we een aantal voordelen van RVS scharnieren.

Corrosieweerstand

Door zijn hoge roestbestendigheid is staal sinds de ontdekking het materiaal bij uitstek voor maritieme toepassingen. Roestvast staal is beter bestand tegen roest dan verzinkt staal, brons of messing. Wanneer corrosie optreedt in roestvrij staal, is dit nogal willekeurig en zeer plaatselijk. Putcorrosie en spleetcorrosie zullen zich in de loop van de tijd waarschijnlijk ontwikkelen, maar een roestvrijstalen scharnier zorgt ervoor dat het materiaal veel langer in goede staat blijft dan enig ander materiaal.

Esthetische aantrekkingskracht

Scharnieren zijn zelden verborgen, in feite zijn de scharnieren vaak goed zichtbaar en maken ze deel uit van de esthetische kwaliteit van een deur of poort. Om de scharnieren mooi te houden, moeten ze er goed uitzien en er goed blijven uitzien. RVS scharnieren zijn verkrijgbaar in verschillende oppervlakteafwerkingen: deze hoogwaardige oppervlakken maken het gemakkelijk om de hoge glans te behouden. Het is ook gemakkelijker schoon te maken dan andere metalen, waardoor het de eerste keuze is voor farmaceutisch gebruik, voedsel, keukens en ziekenhuizen.

Temperatuur bestendigheid

Roestvrijstalen scharnieren zijn zeer goed bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen. Het is bestand tegen kalkaanslag en behoudt zijn hoge duurzame sterkte, zelfs bij extreem hoge temperaturen. Andere soorten roestvast staal behouden hun uitzonderlijke taaiheid, zelfs bij cryogeen lage temperaturen.

Gewicht op sterkte

Roestvrij staal heeft duidelijke gewichtsvoordelen. Dit biedt de mogelijkheid om materialen te gebruiken die veel dunner zijn dan conventionele metalen. Dit scheelt doorgaans veel kosten. Bovendien is het vervaardigingsgemak meestal het resultaat van moderne staalprocessen. Roestvrij staal kan net zo gemakkelijk worden vervaardigd, verwerkt, gesneden, gevormd of gelast als de meeste traditionele staalsoorten.

Hoewel de aanschafkosten van roestvrijstalen scharnieren vaak hoger zijn dan bij andere opties, heeft het toch een hoog kostenvoordeel over de levenscyclus in vergelijking met alle andere beschikbare alternatieven, waaronder koolstofstaal. Deze scharnieren worden in verschillende stijlen, vormen en ontwerpen vervaardigd om aan de behoeften van vele industrieën te voldoen.

Bron: Designlife.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken