skip to Main Content
Menu

Voor weinig geld mooier wonen

Ben jij net verhuisd of ben jij toe aan een nieuw interieur? Dan kun jij je nu helemaal focussen op kopen van nieuw meubilair. Je gaat waarschijnlijk online of in de woonbladen inspiratie opdoen. Al je ideeën verzamelen op Pinterest. Maar het kopen van nieuw meubilair loopt al snel op in de kosten. Veel mooie meubels en accessoires zijn met veel korting te vinden in een meubel outlet. In dit artikel leggen we je uit hoe jij voor weinig geld mooier kan wonen. 

Maak voor jezelf een overzicht

Door middel van een overzicht kun jij gemakkelijk al je opties meteen vergelijken. Dit kun je doen door middel van een moodboard. Deze moodboard kun je online maken of door plaatjes op een (kartonnen)bord te plakken. Maak categorieën aan zodat het geen warboel wordt: stoelen bij de stoelen en pannen bij de keukengerei. Zo zie jij in één oogopslag hoeveel alles bijvoorbeeld kost.

Accessoires met een groot effect

In plaats van nieuwe dure meubels aan te schaffen, kun je jouw woning een nieuw leven inblazen met het kopen van nieuwe accessoires. Verander bijvoorbeeld de sierkussens op de banken. Ga voor andere kleuren, materialen en/of vormen en je zult direct zien hoe dat de sfeer in de kamer doet opleven. 

Het geeft ook veel effect om iets aan de muren te hangen. Nu is het zo dat kunst ook aardig in de prijzen kan oplopen, maar ook hier zijn er goede alternatieven voor. Maak bijvoorbeeld een fotocollage aan de muur. Zo ben jij niet veel kwijt, maar heb je wel iets persoonlijks aan je woning toegevoegd. Een andere optie is het ophangen van een spiegel. Spiegels zorgen voor een elegante uitstraling en doen jouw kamer ruimer lijken. 

Verander de verlichting

De verlichting in je kamer heeft een groter effect dan je misschien in eerste instantie realiseert. Lampen verschillen heel erg van elkaar, niet alleen in de uitstraling, maar ook het licht zelf! Maak een verandering door te spelen tussen leeslampen en staande lampen. Bekijk hier ook wat voor een soort licht uit de lamp schijnt. Je kan ook een groot effect creëren door de lampenkappen te vervangen. Dan lijkt het net of je een compleet nieuwe lamp hebt gekocht.

Koop zoveel mogelijk bij dezelfde partij

Als jij toch echt nieuw interieur nodig hebt, doe je er verstandig aan om zo veel mogelijk bij dezelfde winkel te kopen. Omdat je orderbedrag hoger uitvalt krijg je vaak kortingen. Daarbij hoef je vaak ook geen bezorgkosten meer te betalen.

Hergebruik je spullen op een creatieve manier

Je hoeft niet perse nieuwe spullen te kopen. Tover lege potjes en glazen om tot vazen voor bloemen of als windlicht voor kaarsjes. Het glas zorgt ervoor dat het bij ieder interieur past en daarbij is glas makkelijk op te vrolijken verf en ander knutselgerei.

Creëer een focuspunt

Wanneer je het niet ruim hebt kun je alsnog wauw-effect in de kamer creëren, door een focuspunt aan te brengen. Een focuspunt trekt de aandacht in de kamer. Hang bijvoorbeeld iets groots op of creëer dit effect door kleuren. Kies voor een gekleurd vloerkleed met neutrale meubels. 

Nu ben jij weer een aantal tips wijzer en kun je beginnen met creëren van je eigen droompaleis.

Back To Top
×Close search
Zoeken