skip to Main Content
Menu

Verschillende soorten TV meubels

Een stijlvol ingerichte huiskamer kan niet zonder een mooie TV meubel, vaak zijn meubels het pronkstuk van jouw huiskamer. Het is bij TV meubels belangrijk dat deze goed bij de andere meubelstukken past, een harmonieus totaalbeeld is belangrijk voor een goed interieur.

Veel soorten TV meubels

Er zijn dan ook veel verschillende soorten TV meubels, je hebt bijvoorbeeld de populaire lagere wandmeubels, TV, kasten, TV audio meubels, TV hoekmeubels, zwevende TV meubels en haardmeubels voor TV’s. Je hebt er daarom ook altijd wel iets bijzitten wat je mooi vindt. Ze zijn natuurlijk ook in allerlei stijlen te koop, industrieel, vintage, landelijk, retro, scandinavisch, noem maar op.

TV kasten

Echte TV kasten zie je tegenwoordig niet heel veel meer, in de jaren 90 en 00 was dit echter wel anders. Je moet hier wel gelijk een verband trekken tussen de formaten van de TV’s van toen en nu. Toen waren de TV natuurlijk een heel stuk kleiner dan de gigantische schermen die nu te koop staan. Vroeger had je natuurlijk alleen maar beeldbuizen, die pasten mooi in een TV kast. Het grote voordeel was dat je in een TV kast nog veel andere spullen kwijt kon, ook kon hij meestal dicht waardoor je de TV niet meer kon zien. De hedendaagse grote flatscreen TV’s passen er natuurlijk niet meer in, of je moet een hele brede kast hebben.

De gewone TV meubels

Dit is de standaard TV meubel, deze zul je dan ook het meeste zien. Vaak is dit een lagere, brede kast met enkele open stukken of lades erin, in deze kast worden dan ook altijd de bijbehorende TV apparatuur ingezet. Denk bijvoorbeeld een digitale recorder om digitale TV te kunnen kijken, een spelconsole zoals een Xbox, Wii of Playstation, een humax en eventuele boxen. Een TV meubel is vaak ook als set te koop samen met een salontafel omdat deze vaak dicht bij elkaar staan, zo creëer je op dat gebied één mooi geheel. Deze TV’s meubels zijn er in gewone, staande meubels en in zwevende meubels, deze worden dus aan de muur bevestigd. De zwevende meubels kunnen ook ideaal zijn voor in een eetkamer, aangezien mensen daar graag de TV wat hoger hebben hangen.

Haardmeubels

Voor de mensen die graag een hout- of gaskachel in hun huiskamer willen hebben is een haardmeubel met TV ideaal. Dit is dus een meubel waar zowel een haard in verwerkt zit en waar er een stuk is waar je je TV kwijt kan. Haardmeubels voor TV’s heb je in verschillende soorten en stijlen. Je hebt bijvoorbeeld haardmeubels voor een gashaard, haardmeubels voor een houtkachel, Je hebt zelfs een haardmeubel met een TV ligt. In deze meubels zit de TV als je deze niet gebruikt mooi weggewerkt waardoor je een heel strak geheel krijgt, wanneer je de TV wilt gebruiken komt hij via een liftje naar boven.

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken