skip to Main Content
Menu
Tips Voor Een Schoon Studentenhuis

Tips voor een schoon studentenhuis

Met meerdere mensen samenwonen heeft voor- en nadelen. Iedereen is anders en heeft een eigen mening over een schoon huis. De een vindt alle troep in een kast gooien opgeruimd zat, de ander haalt meerdere keren per dag een doekje over het aanrecht en twijfelt dan nog steeds of het wel écht schoon is. Aan het einde van de dag willen we allemaal een schoon huis, maar hoe?

Schoonmaakrooster

Hier maak je een simpel Excel schema met de taak, voor wie de taak is, welke dag het gedaan moet worden en tenslotte afvinken of het daadwerkelijk is gedaan. Je kan dit zo uitgebreid maken als je wilt, desnoods voeg je instructies toe voor de sloddervossen onder ons. Om ervoor te zorgen dat jij niet straks alsnog alles loopt te boenen, kan je de mensen beboeten die hun taak niet doen. Gratis borrel voor iedereen?

Geef aan welke spullen van wie zijn

Jouw spullen, jouw verantwoordelijkheid. Wees hier niet zuinig met de post-its maar strooi ze rond als confetti. Hierdoor is al snel duidelijk wie de rommeligste zijn in huis en wie niet. Waarom zou je de zooi van iemand anders moeten opruimen? Stel dat jouw deel van de kast perfect is opgeruimd, maar de plank van je huisgenoot niet. Niet jouw probleem.

Schoonmaakbedrijf inhuren

Als je toevallig wat geld over hebt of met zijn allen wat geld kunnen missen, kan je ook een schoonmaak bedrijf inhuren. Het hoeft niet duur te zijn! Als je ze maar een paar keer in de maand inschakelt al helemaal niet.

Maak er een feest van

Maandelijks een vaste datum prikken om lekker een schoonmaak feestje te houden. Hapjes, drankjes, muziek, een en al gezelligheid! Een keer wat anders dan naar je favoriete kroeg. Voor je het weet wordt dit de nieuwe traditie van jouw studentenhuis!

Accepteren

Een studentenhuis zo schoon dat je van de vloer kan eten, is nou niet bepaald haalbaar. Accepteren dat het nooit zo schoon wordt als je hoopt, helpt al een hoop. Zolang iedereen zijn steentje maar bijdraagt, kom je al een heel eind.

Back To Top
×Close search
Zoeken