skip to Main Content
Menu
Stappenplan Als Je Voor Je Eerste Nieuwbouwwoning Wil Gaan

Stappenplan als je voor je eerste nieuwbouwwoning wil gaan

Het kiezen voor een nieuwbouwwoning kan spannend zijn, maar het heeft ook vele voordelen. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat het huis in goede staat is. Bovendien kun je het helemaal zelf inrichten en is je huis dus helemaal ingericht naar jouw smaak. Daarnaast zijn nieuwbouwwoningen vaak erg goed geïsoleerd, waardoor je ook nog eens energiezuinig woont. Er komt echter wel een hoop kijken bij een nieuwbouwwoning, dus zorg ervoor dat je een duidelijk stappenplan hebt zodat je efficiënt te werk kunt gaan en dat je ook weet waar je aan toe bent.

Projecten

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om helemaal zelf een huis te bouwen, maar als je iets meer over wil laten aan andere mensen, kun je er ook voor kiezen om mee te doen aan een nieuwbouwproject. Van tevoren krijg je dan al te zien hoe je huis eruit komt te zien als het af is en hoe het ongeveer is ingedeeld. Je koopt dan dus wel een huis, maar de bouw wordt grotendeels voor je geregeld. Wel kun je vaak zelf bepaalde elementen in het huis uitkiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze nieuwbouwprojecten in Roelofarendsveen. Dit is een prachtig karakteristiek dorpje dat op een steenworp afstand van Leiden ligt. Er zijn verschillende huizen in verschillende prijsklassen beschikbaar. 

Wat te doen

Hoe krijg je dan zo’n huis in een nieuwbouwproject? Wanneer de verkoop van zo’n project huizen van start gaat, kun je je vaak inschrijven voor een bepaalde woning of type woning. Je moet deze dan inleveren bij de makelaar of online op de projectsite. Zodra de inschrijftermijn dan is verlopen, wordt er gekeken naar wie er het meest geschikt is voor een woning binnen het project. Als de keuze op jou is gevallen, krijg je een bouwnummer. Je kunt dan tijdens een gesprek met de makelaar een optie nemen op de woning, wat betekent dat je hem reserveert. Je kunt er dan nog onderuit, mocht je dat willen. Zo niet, dan kun je overgaan tot kopen en dan kun je aan de slag. Als eerste krijg je een concept koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Als je deze goed hebt doorgenomen, ga je naar de makelaar toe om de documenten officieel te ondertekenen. Als de financiering rond is, is de koop definitief en is het huis van jou. De grond wordt jouw eigendom en daarna wordt er gestart met de bouw. Tijdens de bouw zijn er nog verschillende kijkmomenten en wanneer de bouw klaar is, komt de oplevering van jouw nieuwe huis.

Back To Top
×Close search
Zoeken