skip to Main Content
Menu
Samsung QLED Tv’s Voor De Beste Kleurweergave

Samsung QLED tv’s voor de beste kleurweergave

Een recente ontwikkeling in de televisiewereld is QLED. Dit is een beeldschermtechniek ontwikkeld door Samsung. De term QLED staat voor Quantum Dot. Televisies met een QLED scherm excelleren op het gebied van kleurweergave. Zo hebben deze tv’s een groter kleurbereik, geven ze kleuren natuurgetrouw weer én zijn ze goedkoper dan OLED tv’s. De Samsung QLED tv’s bieden momenteel de beste kleurweergave, maar hoe werken deze tv’s precies?

Wat is QLED?

QLED staat dus voor televisies die gebruik maken van Quantum Dots in hun beeldscherm. Dit zijn hele kleine nanokristallen, welke verwerkt worden in een soort folie. Deze folie wordt in het scherm van een LED tv verwerkt om de beeldkwaliteit en kleurweergave te verbeteren.

Als er licht op deze nanokristallen valt lichten deze op in een specifieke kleur. Welke kleur er wordt getoond is afhankelijk van de grootte van een Quantum Dot kristal. Het formaat van deze kristallen is zeer nauwkeurig in te stellen, hierdoor biedt een Quantum Dot TV een veel groter kleurbereik dan de huidige tv’s.

Hoewel Samsung nog de enige producent is van QLED televisies, is de term niet alleen voor Samsung. Andere merken mogen ook gebruik maken van deze techniek. Maken zij tv’s met een QD-tube of QDEF (quantum dot enhancement foil), dan mogen zij de afkorting QLED gebruiken.

Groot kleurbereik door Quantum Dots

Het grootste voordeel van deze Quantum Dot televisies is de prachtige weergave van kleuren. Kijk jij graag films en series op Netflix of ben je fan van natuurprogramma’s en documentaires? Dan zal een Samsung QLED je laten smullen van de meest realistische kleuren.

De Quantum Dots bieden 100% kleurvolume. Hierdoor geven ze donkere beelden én zeer heldere beelden op de beste manier weer. Hierdoor blijft het contrast perfect en geniet jij van een optimale kijkhoek. Elk detail is goed zichtbaar, zeker wanneer je de Samsung QLED combineert met HDR (High Dynamic Range)

  • 100% kleurvolume
  • Natuurgetrouwe kleurweergave
  • Goedkoper dan OLED

Nu zelfs met 8K beeldkwaliteit

Hoewel er nog geen series in 8K worden uitgezonden, zijn de Samsung QLED tv’s al helemaal voorbereid op de toekomst. De nieuwste modellen zijn namelijk geschikt voor 8K met de Quantum Processor 8K. Ervaar de diepte en details van elk beeld met 33 miljoen pixels voor ongekende helderheid met een resolutie vier keer hoger dan 4K.

Samsung QLED tv’s vergelijken

Ben jij een echte liefhebber van tv-kijken en hecht jij veel waarde aan de manier waarop een tv kleuren toont? Dan is een Quantum Dot televisie zeker een aanrader. Op Televisies.nl (onderdeel van Slimster) kun je eenvoudig alle Samsung QLED tv’s vergelijken op prijs, specificaties, reviews en levertijd. Zo vind jij altijd de beste aanbieding voor jouw nieuwe tv!

Back To Top
×Close search
Zoeken