skip to Main Content
Menu

Raamsloten

Om te beslissen welke optie voor jou het beste is, kan het nuttig zijn om geïnformeerd te worden over de beschikbare stijlen van een raamslot:

Wig met een scharnier

Deze kunnen op dubbelhangende ramen worden geïnstalleerd. De ramen kunnen niet volledig worden geopend wanneer je ze gebruikt. Als het is geïnstalleerd, kan een huiseigenaar ervoor kiezen welk deel van het raam wordt geopend, zodat het kan bewegen. Het schuift open zodra deze verticaal in het frame staat, nadat het naar binnen is geduwd. Deze sloten zorgen voor luchtcirculatie door het raam een beetje open te houden terwijl ze veilig worden vergrendeld. Deze kunnen gemakkelijk worden gesloten en opnieuw worden geopend, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gebruikt in geval van nood. Het sluiten en het opnieuw openen van een venster zou echter nog steeds bijdragen aan de hoeveelheid tijd die het kost om veilig te ontsnappen.

Schuifslot

Dit soort is eenvoudig te monteren en kan eenvoudig worden verwijderd. Als het venster niet helemaal is gesloten, kan het nog steeds worden vergrendeld. Het slot dat beveiliging biedt tegen indringers, kan wel gevaar tijdens een brand veroorzaken.

Raamsloten

Dit is een van de meest voorkomende beschikbare stijlen. Het wordt aan de zijkant van het ene venster bevestigd en wordt op zijn plaats geplaatst wanneer het wordt aangesloten op de andere kant. In de meeste gevallen is de vergrendeling, als deze goed is geplaatst, eenvoudig te bedienen en is deze effectief veilig. Je moet het venster volledig sluiten om het te kunnen vergrendelen.

Sloten met raamuitzetters

De stijl is er een die lijkt op de wiggen met scharnieren. Hiermee kan het raam openstaan, terwijl het toch vergrendeld blijft. Het kan een klein veiligheidsrisico vormen omdat het terug op zijn plaats moet worden geschoven voordat het venster volledig kan worden geopend.

Met deze producten kun jij jouw ramen goed beveiligen. Hoewel je veel opties hebt om uit te kiezen, zijn sommige gevaarlijker dan andere. Als je op zoek bent naar ramen die snel en gemakkelijk kunnen worden geopend, bekijk dan ramen met raamuitzetters en veersloten. De scharnierende wig- en de raamuitzetters laten lucht binnen maar houden indringers buiten. Een ingetoetst schuifraam biedt de meeste beveiliging tegen diefstal, maar het kan gevaarlijk zijn als het snel moeten worden geopend. Een slot kan alleen jouw bezittingen beveiligen, terwijl brandveiligheid jou en jouw bezittingen kan redden.

Lees verder over sloten op onze website – locksecure.nl/slotenmaker-dordrecht

Back To Top
×Close search
Zoeken