skip to Main Content
Menu
Nieuwe Spullen Nodig? Vervang Ze Door Deze Duurzame Producten!

Nieuwe spullen nodig? Vervang ze door deze duurzame producten!

  • Blog

Het gebeurd wel eens dat spullen in je huis verslijten, logisch, want spullen die je gebruikt worden oud en gaan dus stuk. Dan is het tijd om nieuwe spullen te kopen. Als je op zoek gaat naar nieuwe spullen is het slim om dat meteen duurzaam te doen. Zo heb je niet alleen leuke, nieuwe spullen, maar ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Er zijn enorm veel spullen die je duurzaam kunt kopen. In het artikel hieronder hebben we een lijstje met goede ideeën gemaakt. Natuurlijk zijn dit niet de enige duurzame producten. Heb je iets nieuws nodig en staat dat niet in deze lijst? Ga dan gewoon eens op zoek. Waarschijnlijk kom je een hoop potentiële mogelijkheden tegen.

Je matras

Het matras is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je duurzame spullen wilt gaan kopen. Toch zijn er erg duurzame matrassen beschikbaar. Voor het maken van een gewoon matras is katoen nodig en dat katoen kost enorm veel spuitmiddelen (gif) en water. Erg slecht voor het milieu dus. Bij het maken van de natuurlatex matrassen van unamatras.nl wordt op de duurzaamheid van het product gelet en worden er dus alleen duurzame matrassen gemaakt.

Je kleding

Ja, ook je kleding kun je duurzaam kopen. Wil je nieuw kopen? Koop dan bij milieubewuste winkels met een keurmerk. Kies voor een klimaatneutrale bezorging en ga voor kleding dat met milieuvriendelijke materialen is geproduceerd. Kleding kun je ook tweedehands kopen, bijvoorbeeld bij een vintagewinkel. Veel mensen vinden dat een beetje gek of vies, maar dat is het helemaal niet. De kleren worden immers gewoon gewassen voor ze in de winkel terecht komen. Door spullen een tweede leven te geven, zorg je ervoor dat je je CO2 uitstoot erg verminderd.

Je verlichting

Ook je lampen kun je goed vervangen. Eigenlijk hoort je hele woning al vol te hangen met LED-verlichting, maar stiekem hebben toch veel mensen nog geen LED-lampen. Wanneer je verlichting dus aan vervanging toe is, is het belangrijk dat je kiest voor LED-verlichting. Deze lampen gebruiken namelijk veel minder energie en gaan vaak ook veel langer mee. 

Je meubilair

Ook je meubilair is goed duurzaam te koop. Dit werkt eigenlijk een klein beetje hetzelfde als kleding. Kijk of je meubels kunt kopen die van duurzaam materiaal zijn geproduceerd, of eventueel meubels die recyclebaar zijn (of al gerecycled zijn). Ook naar meubels kun je goed op zoek in een kringloopwinkel. Een bankstel is misschien niet aan te raden, die is immers niet goed schoon te krijgen, maar een tafel of kast kan prima!

Back To Top
×Close search
Zoeken