skip to Main Content
Menu

Manieren om van je oude meubels af te komen

  • Blog

Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat jij van jouw meubels afkomt. Hierbij kun je indien gewenst tevens de hulp inschakelen van andere mensen. Voor de verschillende manieren geldt dat je allereerst moet weten waarom je afval wenst te scheiden. Hiermee creëer je namelijk de basis voor de acties die jij wenst uit te voeren. Bij het wegvoeren van een meubel dien je voldoende opslagruimte te hebben. Kies daarom vooral voor een grofvuil container huren. Nadat deze container bij jou thuis wordt geleverd kun je direct de oude meubels afvoeren. Vervolgens wordt de container op afgesproken datum weer opgehaald.

Marktplaats

Het is verstandig om de meubels aan te bieden op marktplaats. Dit is namelijk een ideaal platform om van jouw meubels af te komen tegen een leuke prijs. Daarnaast maak je iemand anders in Nederland gelukkig met de meubels, terwijl je deze zelf niet meer nodig hebt. Plaats vooral een foto op Marktplaats en geef een goede beschrijving om jouw verkoopkansen te vergroten. Zo voorkom je weggooien. Weggooien is echter een vorm van verspilling die je kunt tegengaan.

Kringloopwinkel

Je kunt naast marktplaats tevens besluiten om de spullen naar de kringloopwinkel te brengen, waarbij hetzelfde principe geldt als bij Marktplaats. Tegen een klein bedrag kun jij vervolgens van je spullen af. Hierdoor staan de oude meubels niet meer in de weg, hetgeen een grote opluchting voor jou kan zijn. Daarnaast maak je andere mensen weer blij met de spullen. Regel vooral vervoer bij het wegvoeren van de spullen. 

De vuilstort of opknappen

Indien verkopen geen optie is, gezien de gebrekkige kwaliteit of onvoldoende vraag naar het product, dan is weggooien een mogelijkheid. Denk er bijvoorbeeld aan om de spullen naar de stortplaats te brengen en hiermee op een efficiënte manier van je spullen af te komen. Tegen betaling van een klein bedrag kun jij van jouw spullen afkomen en hiermee een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. De spullen worden namelijk op duurzame wijze verwerkt. Woon je in Amsterdam of omgeving? Dan is een container huren in Amsterdam een goede keuze. Zo kun je gemakkelijk je oude meubels afvoeren. Je kunt de meubels ten slotte nog opknappen, indien je over de vaardigheden beschikt om dit op een efficiënte manier te doen.

Back To Top
×Close search
Zoeken