skip to Main Content
Menu

Manieren om deuren en ramen veiliger te maken

Bij de keuze van de afwerking van de woning is het heel gebruikelijk om voorrang te geven aan de esthetiek van de items. Want het is met decoratie dat we dat vleugje stijl en persoonlijkheid aan het huis kunnen geven. Maar hoezeer schoonheid onze ogen ook mag trekken, de veiligheid moet luider spreken. Beveiligde deuren en ramen maken bijvoorbeeld het verschil voor het welzijn van jouw gezin.

Wat heeft het voor zin om een huis met mooie deuren en ramen te hebben als je je binnen niet helemaal veilig voelt? Het geheim van het kiezen van veilige frames zit ook in het materiaal van de onderdelen, het wel geheten raambeslag.

Om deze relatie beter te begrijpen, hebben we deze post met de meest voorkomende soorten deuren en ramen voorbereid, met enkele tips om ze veiliger te maken. Bekijk ze eens!

Verschillende soorten materiaal


Een imposante ijzeren poort is in staat om een groter gevoel van veiligheid uit te stralen, toch? Maar we weten dat het niet altijd mogelijk is om zo’n deur over de hele lengte van de woning te installeren. Daarom zijn hout- en glascombinaties al een echte voorkeur geworden in woonprojecten, vooral in de binnenruimtes van het huis.

Deze materialen zijn niet alleen erg mooi, maar hebben ook een uitstekende veiligheidsstandaard, zolang jou maar kiest voor kwaliteitsonderdelen, ingekocht bij gespecialiseerde leveranciers in het veld. Om jou bij deze taak te helpen, geven we hieronder de belangrijkste kenmerken van elk type materiaal weer.

Hout


Mooie en elegante, houten deuren en ramen hebben een uitstekende sterkte en duurzaamheid. Als ze goed worden onderhouden, gaan ze waarschijnlijk vele jaren mee in jouw huis.

Wat de veiligheid betreft, zijn dubbele stukken het meest geschikt, meestal een combinatie van massief hout en glasplaat. Op deze manier kunt jou zien wat er buiten het gebouw gebeurt zonder dat jou de deur hoeft te openen en kunt jou de ingang van natuurlijk licht door het glas begunstigen.

Glas


Het glas heeft een uitstekende bescherming voor deuren en ramen, vooral gezien het feit dat bij dit type fabricage speciaal glas wordt gebruikt. Wat de deuren betreft, is het dubbele model het meest gangbaar, omdat het niet alleen de veiligheid van het huis versterkt, maar ook het binnenkomen van natuurlijk licht bevordert en het binnenkomen van insecten verhindert.

Wat de ramen betreft, is het aan te raden om kwaliteitsgordijnen of -jaloezieën te kiezen om het beste thermische comfort in het huis te garanderen en de discretie van de bewoners te behouden. Gordijnen helpen ook om het milieu veiliger te maken, aangezien de materiële goederen van jouw huis niet worden blootgesteld.

Metaal


Net als massief houten onderdelen zijn ook ijzeren deuren en ramen zeer veilige opties voor deuren en ramen. In dit geval is het belangrijkste verschil gerelateerd aan de prijs, aangezien hout de neiging heeft duurder te zijn, gezien zijn edele afkomst en zijn hoge esthetische standaard.

Er zijn ook aluminium deuren en ramen, die naast hun lichte en functionele vormgeving veel beter bestand zijn tegen roest. Bovendien kunnen ze buitenshuis worden geïnstalleerd.

Back To Top
×Close search
Zoeken