skip to Main Content
Menu
Lees Hier Waarom Je Een Tuindeur Van Kunststof Moet Nemen

Lees hier waarom je een tuindeur van kunststof moet nemen

Als het tijd is om de tuindeuren, de schuifpui of kozijnen te vervangen, kiezen veel woningeigenaren voor kunststof varianten. Kunststof tuindeuren en een kunststof schuifpui zijn in de bouwsector dan ook gewilder dan ooit tevoren. Maar waarom is dit zo? Wat zorgt ervoor dat kunststof tuindeuren en schuifpuien zo in trek zijn? Hieronder lees je waarom je het beste voor kunststof kunt kiezen als je op zoek bent naar een nieuwe of andere tuindeur of schuifpui. Verbaas je over de vele voordelen die kunststof als materiaal te bieden heeft.

Een kunststof schuifpui of tuindeur heeft een lange levensduur


Een van de grootste pluspunten van kiezen voor kunststof tuindeuren of schuifpuien, is de bijzonder lange levensduur van dit materiaal. Kunststof gaat zonder problemen 40 tot wel 60 jaar mee. En mocht het materiaal vervangen moeten worden, dan is kunststof prima te recyclen. Kiezen voor kunststof betekent dan ook dat je een duurzame keuze maakt en iets goeds doet voor klimaat en milieu!

Er zijn veel stijlen, kleuren en varianten mogelijk


Wie ervoor kiest om een kunststof schuifpui of tuindeur aan te schaffen, hoeft zich geen zorgen te maken over de keuzemogelijkheden die er zijn. Kozijnen en deuren van kunststof zijn namelijk in allerlei varianten, stijlen en kleuren verkrijgbaar. Of je nu van een landelijke, moderne of romantische uitstraling houdt: met kunststof is alles mogelijk wat je maar wilt. Niets is eigenlijk onmogelijk: van betonlook, moderne uitstraling tot houtlook!

Kunststof isoleert uitstekend, zowel thermisch als akoestisch


Een van de redenen waarom kunststof gewilder is dan hout heeft te maken met de hoge isolatiewaarden van kunststof. Kunststof staat erom bekend dat het de warmte in je woning prima vasthoudt, terwijl je de kou buiten de deur kunt houden. Met kunststof ben je af van tocht langs kiertjes en kozijnen. Maar naast de goede thermische isolatie kun je met kunststof ook rekenen op een bovengemiddeld goede geluidsisolatie. Kunststof absorbeert namelijk omgevingsgeluiden. JE hebt dus minder last van geluid dat van buiten komt. En is het binnen even rumoerig? Geen paniek, het kunststof zorgt ervoor dat het geluid binnen blijft.

Bron: https://dhk-kozijnen.nl/ 

Kunststof kun je gemakkelijk schoonmaken en onderhouden 


Prettig aan een tuindeur of schuifpui van kunststof is het beperkte onderhoud dat dit materiaal nodig heeft. Het schoonmaken van kunststof is een fluitje van een cent. Je kunt kozijnen van kunststof snel en gemakkelijk met een natte doek of een niet-bijtend schoonmaakmiddel reinigen. Een of twee keer per maand is voldoende om het kunststof materiaal mooi te houden. Daarbij is het natuurlijk ideaal dat schilderbeurten voortaan niet meer nodig zijn, zoals bij houtmateriaal wel het geval is. Dit alles scheelt je veel tijd en natuurlijk ook veel geld, want periodiek je kozijnen schilderen is erg prijzig!

Back To Top
×Close search
Zoeken