skip to Main Content
Menu
LED Verlichting Kopen? Waar Let Je Dan Op?

LED Verlichting kopen? Waar let je dan op?

  • Blog

Voor een artikel wat zoveel invloed heeft op het interieur van je woning is LED verlichting vrij technisch. De technische aspecten van LED verlichting hebben ook nog eens een behoorlijke invloed op het uiteindelijke licht wat in je woonkamer valt. Het is dus maar een technisch geheel dat LED verlichting. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de verlichting past bij jouw woonkamer. Anders gezegd hoe match je de verlichting zo goed mogelijk met je interieur? Dat leg ik je uit in deze blog.

De warmte van het licht

De lichtkleur bepaalt voor een groot deel de warmte die licht af geeft. De lichtwarmte wordt uitgedrukt in kelvin. Hierin is 3000K warm wit (wordt ook wel geel licht genoemd), 4000K is wit licht en 6000K is daglicht wit (ook wel blauw licht genoemd). Het is hierbij heel belangrijk dat je de lichtkleur niet alleen afstemt op je interieur, maar ook op de dingen die je doet in de ruimte. Wil je de verlichting bijvoorbeeld plaatsen in een interieur waar je vooral relaxed? Dan kies je voor 3000K licht. Dit licht ontspant je namelijk veel meer dan heel wit licht. WIl je vooral licht kopen voor een ruimte waar je veel in aan het werk bent? Kies dan voor verlichting van 4000K of 6000K. Goede verlichting zorgt over het algemeen namelijk voor minder ziekte klachten tijdens het werk. Het is wetenschappelijk bewezen dat lampen met 6400K in een werkruimte zorgen voor minder hoofdpijn en vermoeidheid.

Het type licht

Hoewel de technologie hetzelfde is, is het type licht dat niet. Een TL buis geeft namelijk heel ander licht dan LED panelen. Dit komt doordat de panelen veel gespreider licht geven. Bij een LED TL Buis komt het licht veel geconcentreerder uit de buis. Hierdoor is het licht vaak feller. Tenminste het licht is niet feller, maar het lijkt wel feller.

Dimbare verlichting

Een andere goede manier om sfeer neer te zetten in huis is door dimbare verlichting. Hiermee kun je namelijk zonder al teveel moeite de temperatuur van de kleuren aanpassen. Zo past de verlichting gemakkelijker in verschillende situaties en ruimtes. Ben je ergens aan het werk zet je het licht feller, ben je ergens aan het relaxed dan dim je het licht. Dat zorgt ervoor dat het licht veel multifunctioneler is.

Smart verlichting

De laatste is natuurlijk smart verlichting, waarmee je met één druk op de knop de totale setting van je licht verandert. Een uitkomst wanneer je één ruimte voor verschillende dingen gebruikt.

Back To Top
×Close search
Zoeken