skip to Main Content
Menu

Je huis verkopen en weer terughuren: dit zijn de voordelen!

Iets wat steeds vaker voorkomt is dat mensen hun huis verkopen en vervolgens weer terughuren. Waarom zij dit precies doen, leggen we uit in dit artikel!

Sale & lease back

Een andere benaming voor het verkopen en weer terughuren van je huis is ‘sale & lease back’. Naast woningen, is sale & lease back tegenwoordig mogelijk in nog veel meer situaties. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfspand of auto. In dit artikel richten we ons echter enkel tot woningen. Het verkopen van je woning en deze weer terughuren heeft verschillende voordelen:

De voordelen van je huis verkopen en terughuren

Het grootste voordeel van sale & lease back is het vrijmaken van kapitaal. Oudere mensen hebben vaak veel van hun hypotheek afgelost. Het kan echter voorkomen dat de woning meer waard is geworden dan de hypotheek die ooit is afgesproken. Hierdoor ontstaat er overwaarde. Alhoewel overwaarde fijn klinkt, kun je er niks mee als het in je huis blijft zitten. Zonde natuurlijk, want je kunt niks doen met het geld! Door middel van sale & lease back kun je deze overwaarde echter opnemen. Doordat je het huis meteen weer terug huurt, kun je gewoon in je huis blijven wonen! Je hoeft dus niet te verhuizen.  

Door sale & lease back verander je van woningeigenaar in huurder. Dit betekend dus dat je dezelfde rechten en plichten krijgt als iedere andere huurder. Je krijgt dus huurbescherming, en de kosten van groot onderhoud zijn voor de verhuurder. Je hoeft je dus minder zorgen en onderhoud! 

Ook kan het verkopen en terughuren van je huis belastingvoordelen opleveren. Zo zijn de kosten voor het leasen fiscaal aftrekbaar. 

De nadelen van sale & lease back

Het verkopen en terughuren van je huis klinkt dus erg aantrekkelijk, en dat is het in de meeste gevallen ook. Helaas zitten er echter ook wat nadelen aan. Zo zal de huur die je moet gaan betalen voor je woning vrij hoog zijn, aanzienlijk hoger dan bij reguliere huurwoningen. 

Direct je huis verkopen en terughuren

Is sale & lease back iets voor jou? Dan kun je je huis verkopen en terughuren bij www.bagrovastgoed.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken