skip to Main Content
Menu

Inspiratie en tips voor een creatieve kantoorinrichting

  • Blog

Je kantoor is een plek is waar je dagelijks veel tijd doorbrengt en daarom is het belangrijk dat je kantoor een plek is waar je graag bent. Een creatieve kantoorinrichting kan een positief effect hebben op je humeur, je productiviteit en je creativiteit. Wil jij je kantoor graag een creatieve inrichting geven en ben je nog opzoek naar tips? Lees dan verder in deze blog over kantoorinrichting inspiratie

Maak je kantoor groen 

Het is altijd een goed idee om je kantoor te voorzien van meer groen. Maak je kantoor groener door het plaatsen van mooie planten. Je kan ook kiezen voor een groene muur gemaakt van mos. Meer groen zorgt voor een levendigere uitstraling en zorgt bovendien ook voor meer zuurstof tijdens het werken. Plaats deze groene vriendjes op kasten, op je bureau, op de grond of hang ze aan het plafond.

Zorg voor genoeg licht 

Een licht kantoor zorgt ook voor meer creativiteit. Natuurlijk licht is het beste, maar als dit niet mogelijk is door een gebrek aan ramen kan je gaan voor lampen die een fijn licht geven. Licht zorgt niet alleen voor meer creativiteit, ook je productiviteit gaat omhoog in een lichtere omgeving. Als je kantoor veel natuurlijk licht binnen krijgt, zorg dan dat je goed gebruik maakt van het natuurlijke licht. Ook je planten zullen blij zijn met dit licht.

Maak verschillende hoekjes 

Geef je kantoor een creatieve inrichting door je kantoor in te delen in verschillende hoeken. Zo kan je een hoek gebruiken voor je computerwerk, een andere hoek kan je gebruiken om lekker te loungen tussendoor. Je kan zo gedurende je werkdag afhankelijk van de taak die je wil doen gebruik maken van de verschillende hoeken. Jezelf verplaatsen naar een andere hoek kan een werksleur voorkomen. En een nieuw perspectief om de zoveel uur kan zorgen voor nieuwe inspiratie. 

Maak je kantoor kleurrijk 

Ook meer kleur zorgt voor een creatievere inrichting van je kantoor. Kies voor mooie gekleurde muren, gekleurde kleden op de grond, kleurrijke schriften en pennen en kleurrijke decoratie. Een kleurrijk kantoor zorgt ook voor extra inspiratie tijdens het werken.

Maak een inspiratie muur 

Je kan de muur op je kantoor gemakkelijk omtoveren tot een inspiratiemuur. Je kan inspirerende plaatjes en foto’s aan de muur hangen en je kan inspirerende zinnetjes op de muur hangen. Je kan een hele muur vrij houden en gebruiken als inspiratiemuur of je kan je inspirerende teksten en plaatjes door je gehele kantoor hangen. Vergeet ook niet een bord op te hangen waar je nieuwe ideeën op kan schrijven.

Bron: Insideoffice

Back To Top
×Close search
Zoeken