skip to Main Content
Menu

Informatie over een anhydrietvloer

  • Blog

Wat betreft vloeren heb je tegenwoordig echt wat te kiezen. Een ding is daardoor ook zeker. Je hoeft niet altijd gebruik te maken van de standaard cementvloeren. Behalve zeer standaard dus, is werken met deze voer ook bewerkelijk. Arbeidsintensief dus, Wat dat betreft is een anhydrietvloer een prima alternatief. Pas alleen wel op met vocht en te hoge temperaturen. Tegen deze elementen is de vloer weer minder goed bestand Dat komt omdat gips dan kan ontbinden met alle mogelijke gevolgen van dien voor de gehele vloer. Hier kun je echter prima rekening mee houden als je met de vloer gaat werken.
De betrokken vloer wint nadrukkelijk aan populariteit


Heb je wel eens van een anhydrietvloer gehoord? Mocht dat niet het geval zijn, dan komt dit vanzelf want de vloer wint nadrukkelijk aan populariteit. Daar zijn ook duidelijke redenen voor aan te voeren. Voor de leek; een anhydrietvloer is een gietvloer die gips of kalk gebonden is en die je op de constructievloer aanbrengt.

Doorgaans met een dikte van tussen de 40 en 50 millimeter

Gips, zand en water. Dat is waar een anhydrietvloer uit bestaat. Anhydriet zelf is het chemische bindmiddelen. Gips reageert op water en zal verharden. Het is daardoor in staat de toeslagmaterialen aan elkaar te verbinden. De vloer breng je niet smerend aan maar je brengt het vloeiend aan. Doorgaans heeft een anhydrietvloer een dikte tussen de 40 en 50 millimeter. Bij de combinatie met vloerverwarming geldt een dikte van een centimeter. De vloer wordt gekenmerkt door een hoge thermische geleiding. Je ziet een anhydriet vloer vaak in bedrijfsgebouwen. Even goed kom je ze in loodsen tegen net als in garages, showrooms en zeker ook in de nieuwste nieuwbouwwijken. Een anhydrietvloer is een gladde vloer en de vloer wordt bovendien minder hard dan een reguliere zandcementvloer. Vanwege de unieke samenstelling van de vloer, heeft een anhydriet vloer een grotere buig- en treksterkte.

Veel minder arbeidsintensief om mee te werken

Het werken met een vloer van anhydriet is minder arbeidsintensief als werken met een zware standaard cementvloer. Het werk is zwaar en in dat opzicht kun je beter voor een anhydrietvloer kiezen. De vloer is in vloeibare vorm en met een trekker kan de vloeistof evenwichtig over de constructievloer verdeeld worden. Het vloeit vervolgens als vanzelf horizontaal uit.

Pas wel op met vocht en te hoge temperaturen

Het werken met een anhydrietvloer heeft ook nadelen. Zo is deze vloer erg gevoelig voor vocht. Met name als sprake is van langdurige vochtbelasting kunnen er problemen ontstaan. Je gebruikt de vloer dan ook bij voorkeur niet in vochtige ruimtes als bijvoorbeeld de badkamer. Dat geldt ook als de vloer te lang blootgesteld wordt aan hoge temperaturen. Bij te hoge temperaturen kan de vloer en dan met name gips ontbinden. Ga je werken met vloerverwarming zorg dan dat de leidingen dergelijke hoge temperaturen niet bereiken. Anders krijg je op den duur toch problemen. Met genoemde zaken kun je echter prima rekening houden. Doe je dat dan heb je een uitstekende vloer aan een anhydrietvloer. Zoveel is zeker.

Kijk voor meer renovatievloeren op Toprenovloer.nl.

Back To Top
×Close search
Zoeken