skip to Main Content
Menu
Handige Tips Voor Het Plaatsen Van Een Buitenkraan

Handige tips voor het plaatsen van een buitenkraan

  • Blog

Een buitenkraan plaatsen is geen moeilijk klus, maar je moet wel weten hoe je dit doet. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om een buitenkraan te plaatsen. Heb je weinig verstand van waterleidingen of het plaatsen van een buitenkraan? Schakel dan een loodgieter in.  

Tip 1 Koop een vorstbestendige buitenkraan

Voordat je een buitenkraan koopt, is het belangrijk te overwegen of je een vorstbestendige buitenkraan wilt. Deze zijn misschien iets duurder, maar je bent niet verplicht het water naar de kraan tijdens de vorstperiode af te sluiten.

Tip 2: Bepaal waar je de buitenkraan gaat plaatsen

Kies een plaats voor de buitenkraan die een handige watertoevoer naar buiten biedt. Onderzoek het loodgieterswerk van het huis om de dichtstbijzijnde koudwaterleiding te bepalen. Een waterleiding in een verwarmde kelder of onder een gootsteen bij een buitenmuur is ideaal.

Tip 3: Zorg voor de benodigde leidingen

Zorg ervoor dat je een leiding beschikbaar hebt op de plaats waar je de buitenkraan gaat plaatsen. De meest logische manier is om een leiding te leggen vanaf de meterkast, door de kruipruimte naar de plaats waar je de kraan gaat installeren. Als het mogelijk is, kun je dan de leiding door de vloer boren en vanuit die ruimte naar buiten brengen op de hoogte waar de kraan moet komen. Lukt dit niet, dan kun je de leiding vanaf de fundering naar buiten boren en dan recht omhoog naar de plaats van de kraan. Een vorstvrije buitenkraan is dan niet meer mogelijk omdat de leiding zelf kan bevriezen.

Tip 4: Schakel een loodgieter

Weet je niet hoe je een buitenkraan moet plaatsen? Schakel dan een ervaren en betrouwbaar loodgietersbedrijf in. Hij kan je advies geven over waar je de buitenkraan het beste kunt plaatsen. In een mum van tijd heb je een goed werkende buitenkraan.

Back To Top
×Close search
Zoeken