skip to Main Content
Menu
Haal De Gezelligheid In Huis Met Een Tafelkleed

Haal de gezelligheid in huis met een tafelkleed

  • Blog

Om je interieur een nieuwe boost te geven, is het soms verstandig wat nieuws te proberen. Heb je daarbij al gedacht aan een tafelkleed? Met tafelkleden kun je namelijk alle kanten op. Ze zijn dan ook te koop in verschillende soorten. Je hebt naast de bekende rechthoekige en vierkante varianten namelijk ook ronde tafelkleden. Daarnaast zijn er geweven kleden, tafellakens en tafellopers. Wat is geschikt voor jouw tafel, voor jouw interieur? Waarmee haal jij de gezelligheid in huis?

Stap 1: Kijk naar je tafel

Hoe ziet de tafel waar het kleed voor bedoeld is er uit? Is het een ronde tafel, dan is uiteraard een rond tafelkleed het meest voor de hand liggend. Een rechte of vierkante tafel daarentegen kan op verschillende wijzen aangekleed worden. Ziet de tafel er niet meer zo mooi uit en wil je hem eigenlijk wel graag in zijn geheel bedekken? Dan is een tafelkleed de beste optie. Heeft de tafel enkel wat aankleding nodig, maar is de tafel zelf niet beschadigd en de kleur past goed bij je interieur? Dan is een tafelloper wellicht een goed idee.

Stap 2: Wat past in jouw interieur

Tafelkleden zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende vormen en afmetingen, ook de uitstraling kan variëren. Zo zijn er de handgeweven tafelkleden. Deze beschermen je tafel tegen alle dagelijkse activiteiten. De zachte materialen zorgen voor een warme en gezellige uitstraling. Door gebruik van lichte kleuren en verschillende dessins passen deze tafelkleden vrijwel in elk interieur. Een ander tafelkleed, welke wat meer in het oog springt, is het Smyrna tafelkleed. Dit tafelkleed wordt ook wel een Perzisch tafelkleed genoemd. Wanneer je kiest voor deze kleden, haal je zeker een pronkstuk in huis. De Smyrna tafelkleden passen dan ook het beste in een retro interieur. Daarbij kun je denken aan donkere, zware meubels. Het heerlijk dikke tafelkleed beschermt jouw tafel als de beste. Hou je meer van modern, dan is een tafelloper waarschijnlijk de beste optie. Een subtiel kleedje, waar je bijvoorbeeld die mooie vaas op neer kunt zetten. Je tafel wordt zo uitstekend beschermd tegen krassen van de vaas en je brengt wat gezelligheid aan in je woning.

Stap 3: Kiezen en bestellen

Wanneer jij je keuze hebt gemaakt en weet welk tafelkleed jij graag wilt om meer gezelligheid en sfeer aan te brengen in je interieur, kun je op zoek naar het tafelkleed dat bij jou past. Uiteraard kun je een winkel in de buurt zoeken, maar ook op het internet zijn veel tafelkleden te vinden. Het grote voordeel hiervan is dat je niet aan openingstijden gebonden bent en je rustig rond kunt kijken. Doordat je tafel in zicht is, weet je direct of het tafelkleed bij jouw interieur past. Succes!

Back To Top
×Close search
Zoeken