skip to Main Content
Menu

Gordijnen laten inmeten

Je ziet steeds vaker dat bouwmarkten en woonwinkels inmeetservices aanbieden. Het is niet meer van deze tijd om alles zelf te doen en daar spelen deze bedrijven mooi op in! Alles draait om gemak. Waarom zou je zelf veel moeite toen terwijl iemand anders dit voor jou kan doen? Veel bedrijven bieden daarom aan om, uiteraard tegen betaling, je raamdecoratie, vloeren, deuren of horren te laten inmeten, waarna ze natuurlijk hopen dat jij deze zaken ook daadwerkelijk bij dit bedrijf zal aanschaffen en/of nog gebruik gaat maken van eventuele extra services, zoals het laten ophangen van de raamdecoratie of het laten leggen van een vloer door dit bedrijf. Op deze manier kun je lekker gemakkelijk alles uit handen geven en laten doen.

Verschillende soorten raamdecoratie
Het inmeten van raamdecoratie kan een lastige klus zijn. Zeker omdat er veel verschillende soorten raamdecoratie bestaan! Om een paar voorbeelden te geven: jaloezieën (horizontaal of rol-), gewone gordijnen, rolgordijnen, lamellen, vouwgordijnen, plisségordijnen, maar ook horren. Het type raam waarvoor je de raamdecoratie wilt aanschaffen is ook nog een belangrijk punt. Gaat het om een normaal raam, of heb je te maken met een erker of zoek je gordijnen die voor een dakraam geschikt zijn? Daarnaast zijn er nog keuzes te maken met betrekking tot het aantal rails en/of roedes waaraan je de gordijnen of andere raamdecoratie wilt laten ophangen. Het raam waarvoor je de gordijnen wilt aanschaffen, moet goed worden opgemeten. Je wilt natuurlijk dat het gordijn perfect passend is. Elk type raamdecoratie vereist weer een andere manier van ophangen en moet daarom ook op een andere manier worden ingemeten. Kortom: dit is een prima klus die je kunt uitbesteden aan een bouwmarkt of woonwinkel indien je kiest voor gemak, maar ook als je zelf niet handig bent en toch wilt dat de klus perfect wordt uitgevoerd.

Kosten voor het laten inmeten van gordijnen
Uiteraard is het laten inmeten van gordijnen niet gratis. Het is een nauwkeurig werkje en daar betaal je dus ook wat meer voor. De kosten variëren van een paar tientjes tot een kleine honderd euro per klus. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type gordijn dat je wilt laten inmeten en het aantal rails en/of roedes waaraan je deze wilt (laten) bevestigen. De prijs voor het laten inmeten van lamellen, plisségordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, roljaloezieën en vouwgordijnen verschilt onderling niet veel van elkaar. Je betaalt echter wel extra voor het laten inmeten van normale gordijnen, omdat hier een rails of roede aan te pas moet komen, en dakraamdecoratie en horren. Deze laatste soorten van raamdecoratie zijn iets lastiger in te meten dan de eerder genoemde types. Sommige bouwmarkten of woonwinkels bieden de mogelijkheid om korting te krijgen op het laten inmeten van de gordijnen, wanneer je deze daarna ook daadwerkelijk bij hun koopt of bestelt.

Ondanks dat er genoeg inmeetservices zijn, kun je er natuurlijk ook nog steeds voor kiezen om het zelf te doen.

Bron: woon-landelijk.nl

 

Back To Top
×Close search
Zoeken