skip to Main Content
Menu

Geef je meubels in huis een nieuwe look

  • Blog

Is je salontafel toe aan een nieuwe look? Of vind jij in ieder geval dat dat zo is? En kan je vensterbank eigenlijk ook wel een nieuwe look gebruiken? Je hoeft niet direct naar een dure meubelzaak om nieuwe meubels uit te kiezen. Je kunt je huidige meubels ook omtoveren tot een geheel nieuw meubel. Geef het een ander kleurtje met likje verf of een nieuw kleurtje/printje met plakfolie! Niet iedereen is bekend met plakfolie. Het werkt eigenlijk als een soort sticker, je plakt het op een vlakke ondergrond en veegt het glad. Vervolgens profiteer je direct van de ‘nieuwe’ uitstraling van je meubeltje!

Wil je de verschillende meubels in je woonkamer van dezelfde look voorzien? Kies er dan voor om hetzelfde plakfolie of dezelfde verf te gebruiken voor de verschillende meubels, zo houd je alles in dezelfde stijl.

Je hoeft geen professional te zijn als het gaat om plakfolie plakken. Iemand zonder ervaring kan het ook. Gaat het om een kleine oppervlakte dan kun je het vaak in je eentje wel. Ga je grotere objecten beplakken, ga dan bij voorkeur met twee personen aan de slag. Zo voorkom je namelijk dat de plaklaag tegen elkaar aan gaat kleven en je het niet zonder beschadigingen los krijgt. Om plakfolie aan te brengen moet de ondergrond glad, vlak en vetvrij zijn.

Je kunt de ondergrond eventueel nat maken met water zodat het makkelijker wordt om het folie strak aan te brengen en luchtbellen eronder vandaan te vegen. Je kunt het beste zorgen dat het plakplastic net iets groter is dan het te beplakken oppervlak. De overgebleven randjes kun je namelijk eenvoudig achteraf wegsnijden.

Wanneer het folie exact de maat heeft van het oppervlak, en je plakt het folie net iets scheef op, ook al is het maar een millimeter, je houdt dan een lege rand over wat niet mooi is. Zorg er dus voor dat het folie altijd wat groter is dan het te beplakken oppervlak.

Back To Top
×Close search
Zoeken