skip to Main Content
Menu
Een ‘tuin To-do Lijst’ Voor De Zomer!

Een ‘tuin to-do lijst’ voor de zomer!

Tuinarchitecten en hoveniers bereiden zich voor op het boeiendste seizoen van het jaar: de zomer! Vlak voor de zomer is het voor tuineigenaren ook het laatste moment om nog even goed onderhoud te plegen aan uw tuin om dit op tijd af te hebben voor de zomer. Als u er nog niet in geslaagd bent om uw tuin op te fleuren, dan hebben wij voor u een to-do lijst om u te helpen uw tuin zomer klaar te maken!

 

Voorjaarsschoonmaak in uw tuin

Of je nu een kleine stadstuin hebt of een ruime achtertuin, het eerste waar je mee moet beginnen is een grote schoonmaakbeurt. Het is jammer om een nieuwe blokhut te bouwen of een nieuwe set tuinmeubelen te kopen als u nog niet de dode planten stengels en dode bladeren heeft opgeruimd. U kunt daarom het beste beginnen met de volgende stappen:

  • Veeg de bladeren op of gebruik een bladblazer;
  • Verwijder zwerfvuil;
  • Ruim dode planten op;
  • Maak de paden en het terras schoon;
  • En maak de bloembedden klaar.

Als u klaar bent merkt u al direct hoe uw tuin in positieve zin in veranderd.

 

Verzorg het gazon en plant bloemen en planten

Wanneer u de rommel heeft opgeruimd, kunt u beginnen met uw gazon en de bloemen. Om in de zomer een mooi groen gazon te hebben, is uw eerste taak het plegen van onderhoud aan uw gazon. Aangezien het gras in het voorjaar begint te groeien, is het goed om uw gazon eerst te gaan maaien. Als u vervolgens merkt dat het er versleten en ongezond uitziet, probeer dan bodemtoevoegingen of meststoffen te gebruiken. Haal mogelijke dode of beschadigde plekken uit het gazon en zaai graszaden ruimschoots in op deze plek. Om het geheel af te maken kunt u bloemen planten die daardoor een zomers en kleurrijk tintje geven aan uw tuin.

 

Onderhoud uw tuinmeubelen en blokhut met zorg

Bent u klaar met het gazon en de bloembedden? Dan is uw laatste klus in uw to-do-lijst het onderhouden van uw tuinmeubelen en uw blokhut. Als u dit heeft kunt u beginnen met het schoonmaken van de tuinmeubelen om ze er weer fris uit te laten zien. Wilt u het uiterlijk van uw blokhut veranderen? Dan kunt u deze een nieuwe verflaag geven of de plaats van het meubilair veranderen. De inrichting van uw tuin ziet er dan direct anders uit! Beschikt u niet over een blokhut of over een set tuinmeubelen? Dan is dit het juiste moment om er een te kiezen, want een mooie tuin in de zomer heeft zeker een goede zithoek nodig!

Heeft u al uw zomertuin voorbereid en is het enige wat ontbreekt een nieuwe zomerblokhut met overkapping? Kijk dan eens naar het aanbod op www.woodpro.nl om de perfecte blokhut voor uw tuin te vinden!

 

Back To Top
×Close search
Zoeken