skip to Main Content
Menu

Een rolhor voor het raam aanschaffen

Een rolhor voor het raam aanschaffen betekent dat je de ramen open wil kunnen houden zonder insecten of vuil binnen te krijgen want dat is namelijk precies waar een hor voor bedoeld is. In deze tekst gaan we dan ook kijken wat een rolhor precies is en waarom dit een ideale manier is om een hor op te hangen voor het raam, maar ook eventueel voor een deur. Ook kijken we naar de verschillen tussen soorten horren en wat de voordelen zijn van de rolhor.

Wat is een hor precies?
Een hor is een frame waartussen een gedeelte van gaas geplaatst wordt. Het frame is er zodat het bevestigd kan worden aan een raam en het gaas is er uiteraard om de insecten tegen te houden. In de zomer zijn er uiteraard een hoop insecten die het huis in willen komen. Dat zorgt voor vervelende situaties. Allereerst zijn insecten onhygiënisch en kunnen zij zich heel snel voortplanten. Voor je het weet hebben de beestjes zich voortgeplant en krijg je er nog veel meer binnen. Andere insecten kunnen vervolgens ook nog eens ziektes verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan muggen. In Nederland komt het niet veel voor, maar dat betekent niet dat het helemaal niet voor komt. Je kunt dan ook maar het beste kiezen voor een hor voor het raam om te voorkomen dat de insecten überhaupt binnen kunnen komen. Vervolgens zijn er nog verschillende soorten horren te koop.

Een rolhor voor het raam aanschaffen
Een rolhor is een hor die werkt als een rolgordijn. Een normale hor is namelijk iets wat je vastmaakt aan het raam en wat je vervolgens apart moet openen als het raam al open is. Een rolhor is alleen aan de bovenkant van het raam bevestigd. Wanneer je de rolhor omhoog laat, is hij bijna onzichtbaar, maar wanneer je hem naar beneden rolt, doet hij precies waar hij voor bedoeld is. Een normale hor is altijd in het zicht en kan niet omhoog gerold worden. Een rolhor is dus een ideale oplossing voor mensen die niet constant tegen de hor aan willen kijken. Een ander voordeel is dat de hor daardoor functioneel is voor verschillende ramen. Alleen de breedte van de ramen is dan belangrijk. De lengte van de rolhor is aan te passen omdat hij uitgerold kan worden. Mocht je dus op zoek zijn naar een goede manier om insecten te weren dan is een rolhor de ideale manier. Je kunt de ramen wagenwijd open zetten om zoveel mogelijk frisse lucht binnen te krijgen zonder dat je bang hoeft te zijn voor insecten die binnen komen. Daarnaast kan de rolhor omhoog gerold worden wanneer je hem op dat moment niet gebruikt.

Bron: Doe Het Zelf

Back To Top
×Close search
Zoeken