skip to Main Content
Menu

Een matras 140×210 kopen

Geschat wordt dat iemand die ongeveer 8 uur per dag slaapt, aan het eind van zijn leven 24 jaar heeft geslapen. Indrukwekkend, niet waar? Dat betekent dat bijna 1/3 van de reis op aarde op een matras wordt doorgebracht.

Bovendien worden tijdens de slaap verschillende hormonen gereguleerd en worden er belangrijke stoffen geproduceerd voor een goede werking van het lichaam. Tijdens deze periode ontspant het lichaam zich en herstelt het zich, slaat het informatie op en repareert het mogelijke fouten in zijn processen.

Daarom is een goede nachtrust en de juiste tijdsduur essentieel voor de levenskwaliteit, het welzijn en de gezondheid. Hiervoor is het essentieel om een kwaliteitsmatras te hebben dat voldoet aan uw voorkeuren en behoeften. Om u te helpen, hebben we een aantal tips gescheiden, zodat u kunt kiezen welke matras u wilt kopen. Misschien is een matras van 140×210 iets voor jou? Bekijk de tips eens!

Dichtheid van het matras

Dichtheid is de sleutel tot het kiezen van de juiste schuimrubberen matras en tot het verlengen van de levensduur. Deze hoeveelheid is niets meer dan de hoeveelheid materiaal die per kubieke meter matras wordt gebruikt. Dit betekent dat bijvoorbeeld een D33-matras wordt gemaakt van 33 kilo materiaal per kubieke meter.

Dus hoe hoger het aantal, hoe meer gewicht de matras kan dragen. In het algemeen zijn er verschillende soorten dichtheid voor schuimmatrassen, die zich aanpassen aan verschillende lichaamsgewichten.

In het geval van veermatrassen is er nog een andere variabele waarmee rekening moet worden gehouden: het comfortniveau. Dit komt omdat er zachte, tussenliggende of stevige modellen zijn en uw keuze afhankelijk is van ieders voorkeur.

Er moet rekening worden gehouden met het feit dat een hogere dichtheid dan aangegeven voor het gewicht geen problemen veroorzaakt, maar het omgekeerde mag niet voorkomen vanwege het risico van letsel aan de spieren en de wervelkolom.

Bovendien vermindert het gebruik van een matras met een lagere dichtheid de levensduur. Houd daarom bij de keuze van een matras voor een koppel rekening met het gewicht en de lengte van het zwaarste en/of hoogste lid.

Grootte van het matras

In ruimere kamers is het mogelijk om het bed en de matras te kiezen die het beste bij u past. Maar wat te doen in beperkte ruimtes? Controleer de beschikbare ruimte voor het bed en kies het juiste matrasmodel.

Voor kleinere kamers is de bedstee een goede optie, omdat het minder ruimte in beslag neemt. Daarnaast bevatten sommige een kofferbak aan de onderkant, wat helpt bij de organisatie. Het is ook belangrijk om de hoogte van de bedbewoner in de gaten te houden.

Eenpersoonsbedden hebben een standaardafmeting, ze zijn 90 x 190 cm, maar er zijn ook andere afmetingen die variëren van 70 x 190 cm tot 90 x 220 cm.

Voor het paar zijn er verschillende opties, variërend van 140 x 190 cm tot 200 x 220 cm.

Daarnaast zijn er ook tussenmaten van 100 x 190 cm tot 120 x 220 cm. Hoewel de afmeting van 120 x 210 cm het meest populair is.

Een slechte nachtrust kan leiden tot vermoeidheid en lichaamspijn de volgende dag, maar ook een slecht humeur veroorzaken en werk of studie onproductief maken. Om deze en andere problemen te voorkomen, is het essentieel om een goede matras te kopen.

Bron: 123vrijwonen.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken