skip to Main Content
Menu
Een Hoofdkussen Geeft Maximale Ondersteuning

Een hoofdkussen geeft maximale ondersteuning

  • Blog

Een hoofdkussen van goede kwaliteit? Dat is een kussen dat je nek en je rug maximaal ondersteunt. Om het beste hoofdkussen te kiezen moet je echter met meer factoren rekening houden. Het ideale kussen is niet voor iedereen hetzelfde. Wat voor de ene een uitstekende keuze is, is dat niet zo nodig voor de andere. Zo hangt je keuze in belangrijke mate af van je slaaphouding, mogelijke allergieën en eventuele rugklachten.

Buikslapers kiezen voor een zacht en plat hoofdkussen

De juiste hoofdkussens is in de eerste plaats aangepast aan je slaaphouding. Slaap je het liefst op je buik? Dan heb je een ander hoofdkussen nodig dan iemand die op de rug of op de zij slaapt. Een buikslaper heeft er alle belang bij om een zacht en plat kussen te kiezen. Buikslapers kunnen zelfs slapen zonder hoofdkussens, met hun hoofd rechtstreeks op hun matras. Voor het behoud van de natuurlijke kromming van hun wervelkolom is een goed idee om een dun kussen onder de buik te plaatsen.

Rugslapers of zijslapers

Slaap je meestal op je rug? Dan gebruik je een vrij stevig kussen dat zowel je hoofd als je nek optimaal ondersteunt. Om de spanning op je rug tot een minimum te beperken kun je één of twee kussens onder je knieën leggen. Diegenen die op de zij slapen hebben nood aan een extra stevig kussen. En dan nog hebben ze extra ondersteuning nodig door bijvoorbeeld onder hun zij of tussen hun knieën een klein kussentje te leggen.

Heb je regelmatig last van nek en- of rugklachten?

Heb je regelmatig te maken met een stijve en- of pijnlijke nek? Geef dan zeker extra ondersteuning aan je nek tijdens je slaap. Dat doe je het beste met orthopedische hoofdkussens. Die beschikt over een diepere uitsnede op de plaats voor je hoofd met een verhoging voor je nek. Als je om de een of andere (medische) reden rechtop zittend slaapt, dan kan je het beste gebruik maken van een u-vormig kussen.

Aangezien je niet de hele nacht in dezelfde houding slaapt, kun je ook kiezen voor verstelbare hoofdkussens in drie standen. De vulling van dit kussen is een mengsel van dons en latex.

Aangepast onderhoud voor je hoofdkussen

Het duurzaamste en beste hoofdkussen gaat nooit zo lang mee als je dekens. Het gewicht van je hoofd drukt het kussen immers voortdurend plat. De ondersteuning die je hoofdkussens biedt vermindert van jaar tot jaar. Om zo lang mogelijk van je hoofdkussens te genieten is een regelmatig en aangepast onderhoud belangrijk. Dat lukt je zeker met deze eenvoudige tips:

●        Schud dagelijks je hoofdkussen

●        Hang het regelmatig in de zon en de frisse lucht.

●        Bescherm je hoofdkussen met een beschermhoes.

●        Hoofdkussens van polyester of latex zijn machinewasbaar.

Hoofdkussens vervangen

Voor een ongestoorde en deugddoende slaap vervang je tijdig je hoofdkussens en zeker:

●        Bij verkleuring door nachtelijk transpireren.

●        Wanneer je ontwaakt met nek- of rugpijn.

●        Als je wakker wordt met een loopneus of een verstopte neus.

Back To Top
×Close search
Zoeken