skip to Main Content
Menu
De Voordelen Van Polyester Golfplaten Op Je Dak

De voordelen van polyester golfplaten op je dak

  • Blog

Golfplaten worden vooral gebruikt als dakbedekking voor tuinhuisjes, schuren, overkappingen en serres. Dat wordt gedaan, omdat het een goedkope oplossing is om een goede dakbedekking te plaatsen. Vooral de golfplaten van PVC zijn goedkoop. De polyester golfplaten en polycarbonaat golfplaten zijn wel iets duurder, maar zeker ook nog goed betaalbaar.

Het plaatsen van golfplaten
Een groot voordeel bij het gebruik van golfplaten is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Wanneer je een beetje handig bent, kun je door deze te gebruiken besparen op de arbeidskosten. Ook kun je direct aan de slag wanneer je de golfplaten ontvangen hebt. Kijk eerst na hoe je ze moet aanbrengen. Vaak krijg je bij de bestelling van de golfplaten een stappenplan hoe je de golfplaten moet aanbrengen. PVC golfplaten kunnen 20 tot 30 jaar meegaan, maar de golfplaten van polyester of polycarbonaat gaan langer mee.

De polyester golfplaten
De polyester golfplaten zijn sterk door het materiaal en de versterkende vezelstructuur. Door de vezelversterking zijn ze niet glashelder, maar laten toch nog altijd 75% van het licht door. Door de vezelversterking zijn ze altijd direct herkenbaar. Een ander belangrijk voordeel van de polyester golfplaten is dat ze bij het monteren niet voorgeboord hoeven te worden. Dat voorboren moet men wel doen bij andere soorten golfplaten. De golfplaten van polyester zijn bij uitstek geschikt voor het bedekken van licht doorlatende daken. Ze worden vaak gebruikt bij terrasoverkappingen en carports. Omdat ze ook ammoniakbestendig zijn, worden ze ook veel in de landbouw toegepast.

Het gebruik van polycarbonaat golfplaten
Golfplaten die van polycarbonaat zijn vervaardigd zijn zeer sterk. Doordat deze golfplaten volledig helder zijn, laten ze het daglicht voor 100% door. Omdat de slagvastheid van deze golfplaten zo hoog is, kunnen ze voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden. Polycarbonaat is wel 250 keer sterker dan glas. Daarom worden ze veel op daken van terrasoverkappingen, garages, carports en dergelijke gebruikt. Voor hagelbuien hoef je je geen zorgen te maken. Ze zullen daardoor niet stuk gaan.

Het gebruik van golfplaten
De golfplaten kunnen voor alle soorten overkappingen worden gebruikt. Ze hebben een neutrale uitstraling wanneer je de doorzichtige neemt. Ze passen bij alle soorten woningen. Het maakt in principe niet uit of het nu een boerderij of een woning in een woonwijk is. Tegenwoordig worden ook vaak golfplaten van Cortenstaal gebruikt. Deze golfplaat zal na een verloop van een tijd een roestkleur krijgen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze zullen doorroesten. Ze zullen alleen maar een roestkleur krijgen die niet afgeeft als je er tegenaan zou lopen.

Back To Top
×Close search
Zoeken