skip to Main Content
Menu
Alles Over De Functies Van Shutters Lees Je Hier

Alles over de functies van shutters lees je hier

Ongetwijfeld heb je wel eens van shutters gehoord. Shutters zijn een bijzondere vorm van raamdecoratie, die verschillende functies heeft. Juist de veelzijdigheid van shutters raambekleding maakt dit type raamdecoratie erg populair. In dit artikel leggen we je uit welke functies shutters allemaal heeft. 

Een prachtige decoratie in je woning


Shutters raambekleding heeft in de eerste plaats een belangrijke decoratieve functie. Door het prachtig stijlvolle ontwerp ziet deze raamdecoratie er erg sfeervol uit. Houd je van een goed verzorgd interieur die elegantie en klasse uitstraalt, dan zit je met dit type raambekleding altijd goed! Je haalt met shutters raambekleding prachtige blikvangers in huis, die een echte meerwaarde zijn voor je woning! Shutters raambekleding kun je niet alleen ter decoratie gebruiken, maar hebben ook een praktische functie. 

Ook handig om extra te isoleren in je woning


Naast het buiten de deur (of beter gezegd: buiten het raam) houden van ongedierte, is een functie van shutters raambekleding het beter isoleren van je woning. Door deze raambekleding dicht te doen kun je de toch en koude buiten houden, terwijl de warmte beter binnenshuis blijft. Is winter, maar schijnt buiten de zon? Dan zet je de raamdecoratie gewoon op de open stand, valt er extra zonlicht naar binnen en haal je dus gratis meer warmte in huis. Al snel ga je merken dat je energieverbruik minder wordt. Ideaal toch?

Ideaal om de lichtinval goed af te stemmen


Een andere belangrijke, en misschien wel de belangrijkste functie van shutters decoratie is om de lichtinval heel precies te kunnen afstemmen. Ze kunnen helemaal dichtgedaan worden of volledig opengezet worden, maar ook op een halfopen stand gezet worden. Zo kun je voor jezelf een goede afstelling maken en de gewenste hoeveelheid licht laten binnenvallen. En wil je volledig privacy of de kamer helemaal verduisteren? Dan doe je de schermen gewoon helemaal dicht. In het kort een ideale zonwering die hindernis voorkomt.

Je woning wordt direct meer waard


Fijn aan goede, elegante en stijlvolle shuttersraambekleding is dat je woning na plaatsing direct meer waard wordt. Dit type raamdecoratie is namelijk erg populair en wordt door makelaars en potentiële kopers gezien als een woning element dat een echte toevoeging vormt voor het woongenot.

Mee te financieren vanuit je hypotheek 


Raambekleding is altijd een flinke investering, maar gelukkig kun je raamshutters meefinancieren vanuit je (bouw)hypotheek. En dat betekent dat je geen dure geldlening hoeft uit te sluiten of je spaargeld op hoeft te maken. Je betaalt je raamdecoratie gewoon mee vanuit je hypotheek en… klaar is Kees!

Het schoonmaken is snel en gemakkelijk te regelen


Ten slotte is het prettige aan dit soort raambekleding dat het schoon en fris houden van het materiaal een fluitje van een cent is. Je kunt ze gemakkelijk met een doekje afnemen en reinigen. Met name voor mensen die last hebben van allergieën, astma of soortgelijke klachten, is dit natuurlijk ideaal!

Back To Top
×Close search
Zoeken