skip to Main Content
Menu

Alle informatie over visgraat parket

Bijzonder veel mensen maken in hun woning vandaag de dag gebruik van massieve parketvloeren. Voor dit type van parket geldt dat er steevast een keuze kan worden gemaakt uit allerhande verschillende legpatronen. Eén van deze mogelijkheden is het zogenaamde visgraat parket. Dit is één van de vaakst verkozen legpatronen voor massieve parketvloeren. Niet alleen kan er van dit type van parketvloer worden gesteld dat ze er stijlvol uitziet, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze authenticiteit uitstraalt. In ieder geval, wilt u ook graag in uw woning kunnen genieten van visgraat parket, maar zou u graag in eerste instantie toch nog wat meer informatie willen ontvangen? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

Visgraat parket, een populair legpatroon

Op het ogenblik dat u de keuze maakt voor massieve parketvloeren is het zo dat u zult kunnen vaststellen dat er ook een keuze kan worden gemaakt uit allerhande verschillende soorten legpatronen. Eén van die legpatronen is het zogenaamde visgraat parket. Sinds jaar en dag is dit één van de populairste legpatronen welke er op de markt zijn terug te vinden. Door de eeuwen heen werd dit legpatroon eveneens gebruikt in kastelen en kloosters. De voorbije jaren kent dit legpatroon terug een behoorlijke opmars. Dit zowel in traditionele als in moderne woningen. De naam visgraat parket is het gevolg van het feit dat het legpatroon veel weg heeft van visgraten. De plankjes waar gebruik van wordt gemaakt zijn in ieder geval allemaal even lang en beschikken over een rechthoekige vorm.

De visgraat stroken waar bij visgraat parket gebruik van wordt gemaakt beschikken standaard over een dikte van 9 mm. De stroken zelf hebben vaak een breedte van zo’n 7 op 40 centimeter. In principe kan ervoor de realisatie van visgraat parket een keuze worden gemaakt uit tal van verschillende houtsoorten. Echter kan er in de praktijk worden vastgesteld dat vooral eik voor dit type van parket zeer populair is. Dit is niet alleen het gevolg van het feit dat eik over een uitstekende stevigheid beschikt, daarnaast betreft het ook nog eens een zeer betaalbare houtsoort. Deze keuze is dus zeker het overwegen waard.

Alle voordelen van visgraat parket op een rijtje

Er zijn best wel wat interessante voordelen verbonden aan het realiseren van visgraat parket in uw woning. Enkele van deze voordelen zijn eerder op deze pagina reeds aangegeven, maar er is meer. Wilt u graag een glashelder beeld hebben van alle voordelen waar u op kunt rekenen bij het integreren van visgraat parket in uw woning? Ontdek dan het onderstaand overzicht!

  1. Met visgraat parket realiseert u een bijzonder stijlvolle vloer;
  2. U bent verzekerd van een op en top authentieke uitstraling;
  3. Visgraat parket zorgt voor een warme gloed in uw woning;
  4. U kunt rekenen op een lange levensduur tot wel 40 jaar;
  5. Visgraat parket is in principe relatief eenvoudig te bewerken;
  6. U kunt rekenen op een prima (extra) isolatie van uw vloer;

Wilt u eveneens kunnen rekenen op de voordelen die zijn verbonden aan visgraat parket zoals hierboven aangegeven? Dan weet u wat er u te doen staat! Voor de mooiste visgraat vloeren kunt u terecht bij ParketPaleis.

Back To Top
×Close search
Zoeken