skip to Main Content
Menu

3 tips om meer decoraties om de televisie heen toe te voegen

  • Blog

Soms is het lastig om de muur bij de televisie leuk aan te kleden. Eigenlijk is dat lastig in de hele nabije omgeving van de televisie. Dit terwijl de tv in de meeste woningen hét centrale middelpunt van de woonkamer vormt. Hier zijn alle meubels op gecentreerd. Dan is het wel zo mooi als dit hoekje niet alleen praktisch wordt ingedeeld, zodat je lekker televisie kunt kijken, maar dat je ook nog van een sfeervol geheel geniet als deze uitgeschakeld staat. Gelukkig zijn er genoeg manieren om via artihove enkele mooie decoraties te kopen, die je vervolgens om de televisie heen kunt voegen.

Benieuwd wat je nu juist wel of niet kunt doen bij het decoreren van de ruimte om de televisie heen? Hier zijn 3 tips die je alvast een beetje op weg helpen.

1.      Kies voor een rustige ondergrond


Allereerst is het belangrijk om naar de ondergrond achter de televisie te kijken. De tv is op zichzelf natuurlijk een zeer druk apparaat. Felle kleuren, beelden, enzovoorts. Hierdoor is het belangrijk om de rest wat meer gebalanceerd te krijgen. Dit doe je door voor een rustige ondergrond te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een plaat met een rustige kleur die matcht bij de rest van het interieur of geef de muur achter de ‘zwevende’ televisie een kleurtje. Zo zorg je voor meer eenheid. Natuurlijk kan je vervolgens ook nog eventueel wat kleine decoraties toevoegen aan het tv-meubel. Bijvoorbeeld een rustig afscheid collega cadeautje wat je ooit hebt ontvangen. Dat geeft nét wat meer sfeer, zonder dat het geheel te druk wordt.

2.      Vind de juiste balans


Het is met name belangrijk om de juiste balans te vinden. Je wilt voorkomen dat de omgeving rond de televisie te druk wordt, maar het mag ook niet te kaal zijn. Je kunt een televisie niet als kunstwerk beschouwen. Wanneer deze uitstaat, zal deze nog maar weinig toevoegen aan de sfeer in de woonkamer. Daarom zal je dingen extra moeten toevoegen om de beoogde sfeer te realiseren. Om toch nog enigszins de rust te bewaren, is het belangrijk om te compenseren.

Artihove bronzen beeldjes kopen is een slim idee om snel de nodige sfeer toe te voegen. Om wat te compenseren, kun je ervoor kiezen om aan de ene kant van het tv-meubel wél beeldjes te plaatsen en aan de andere kant niet. Zo blijft het geheel in balans en bewaar je tevens de rust.

3.      Hang kunstwerken boven de televisie


Dit is vooral smaakgevoelig. Sommige mensen vinden het niet fijn wanneer er één wand is die totaal in het teken staat van een zwart en zwaar voorwerp: de televisie. Daarom kiezen ze er vaak voor om de focus af te leiden naar de echte kunstwerken. Bijvoorbeeld door enkele mooie schilderen of andere kunstwerken boven de televisie te hangen.

Vind je dit echt te druk worden? Dan kan je ook nog altijd een sculpturen beeld kopen en naast de televisie plaatsen. Dat geeft wel wat extra sfeer, maar vermindert de overheersende drukke uitstraling.

Dit artikel is geschreven door GMU | Big Data Online Marketing.

Back To Top
×Close search
Zoeken